De stappen van glasvliesbehang aanbrengen.

Glasvliesbehang aanbrengen

Het aanbrengen van glasvliesbehang kan een uitstekende manier zijn om je muren te versterken en een gladde afwerking te bereiken.

Hieronder vind je een gedetailleerde gids over hoe je glasvliesbehang correct kunt aanbrengen:

Benodigdheden

 • Glasvliesbehang
 • Geschikte behanglijm (specifiek voor glasvliesbehang)
 • Lijmroller of kwast
 • Behangtafel (optioneel)
 • Schaar of scherp mes
 • Behangborstel of -spatel
 • Waterpas of loodlijn
 • Meetlint

Voorbereiding

 1. Muurvoorbereiding: Zorg dat de muur schoon, droog, en glad is. Verwijder oude behangresten, vul gaten en scheuren op en schuur oneffenheden weg. Indien nodig, breng een voorstrijk aan om een optimale hechting te verzekeren en de zuigkracht van de muur te verminderen.
 2. Materiaal meten en snijden: Meet de hoogte van je muur en voeg ongeveer 10 cm extra toe aan elk stuk behang voor de afwerking aan de boven- en onderkant. Snijd de banen op maat op een behangtafel of een grote, schone ondergrond.

Belangrijke informatie: Hoe lang moet glasvlies drogen?

Het Behangen

 1. Lijm aanbrengen: Breng de lijm gelijkmatig aan op de muur, of volg de specifieke aanbevelingen van de fabrikant als het behang vereist dat de lijm direct op het behang wordt aangebracht.
 2. Eerste baan plakken: Begin in een hoek of naast een deur of raam. Gebruik een waterpas of loodlijn om ervoor te zorgen dat de eerste baan perfect verticaal hangt. Dit is belangrijk omdat het de gids zal zijn voor de volgende banen.
 3. Behang aanbrengen: Plaats de baan behang op de ingelijmde muur, beginnend vanaf de bovenkant. Laat een klein stuk overhangen bij het plafond, dat je later zult afsnijden. Strijk het behang glad met een behangborstel of spatel, werkend vanuit het midden naar de randen om luchtbellen te verwijderen.
 4. Volgende banen: Plaats de volgende baan strak tegen de eerste. Glasvliesbehang heeft geen patroon dat je hoeft te matchen, wat het aanbrengen eenvoudiger maakt. Zorg ervoor dat de randen nauwkeurig aansluiten om zichtbare naden te voorkomen.
 5. Afwerking rond hoeken en obstakels: Bij hoeken, snijd je het behang zo dat het netjes om de hoek past. Snijd het overtollige behang af bij obstakels zoals stopcontacten, schakelaars en deurkozijnen.
 6. Randen afwerken: Snijd het overtollige behang aan de boven- en onderkant af met een scherp mes.

Zo kun je als beginner zelf renovlies behang aanbrengen.

Afwerking

 1. Drogen: Laat het behang volledig drogen voordat je overgaat tot het schilderen. Het droogproces kan variëren afhankelijk van de lijm en de kamertemperatuur.
 2. Schilderen: Glasvliesbehang is meestal ontworpen om geschilderd te worden. Zodra het behang droog is, kun je het schilderen in de gewenste kleur.

Hoe kan ik zelf glasvliesbehang aanbrengen?

Door deze stappen te volgen, kun je een professioneel ogende afwerking bereiken met glasvliesbehang, waardoor je muren niet alleen mooi maar ook duurzaam worden.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven