Hoe glad moet een muur zijn voor glasvliesbehang? Dit is de beste ondergrond.

Hoe glad moet een muur zijn voor glasvliesbehang?

Hoe glad moet een muur zijn voor glasvliesbehang? Een diepe duik in de beste ondergrond voor glasvliesbehang.

Voor het aanbrengen van glasvliesbehang is het belangrijk dat de muur relatief glad is om een strak en professioneel eindresultaat te verzekeren.

Hier zijn een paar stappen en overwegingen om ervoor te zorgen dat je muur klaar is voor het behangen:

  1. Voorbereiding van de ondergrond: Zorg ervoor dat de muur schoon, droog en vrij van stof, vet of losse deeltjes is. Eventuele gaten of scheuren moeten worden gevuld en gladgestreken.
  2. Egaliseren: Als de muur oneffenheden zoals kleine bultjes, gaten of scheuren vertoont, is het nodig deze te plamuren en te schuren. Glasvliesbehang kan kleine imperfecties verbergen, maar grotere onregelmatigheden zullen zichtbaar blijven als ze niet adequaat worden behandeld.
  3. Schuren: Na het plamuren van de muur is het raadzaam om het oppervlak te schuren. Dit helpt om een zo glad mogelijk oppervlak te creëren. Voor het beste resultaat gebruik je fijn schuurpapier en werk je eventuele ruwe plekken bij tot ze glad zijn.
  4. Primer aanbrengen: Afhankelijk van het type ondergrond en de staat van de muur, kan het nodig zijn om een primer aan te brengen. Dit zorgt voor een betere hechting van het behang en helpt om een gelijkmatige absorptie van de behanglijm te garanderen. Dit is vooral belangrijk bij zuigende of ongelijkmatige muren.
  5. Controleer de gladheid: Voordat je begint met het aanbrengen van het behang, is het een goede praktijk om met je hand over de muur te gaan om te voelen of er nog ruwe plekken zijn. Als de muur niet glad genoeg aanvoelt, kan het nodig zijn om extra te schuren of te plamuren.

Lees ook: Wat is sterker Glasvlies of Renovlies?

Een egale ondergrond voor glasvliesbehang

Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat de muur voldoende glad is voor het glasvliesbehang, wat zal resulteren in een mooi en duurzaam resultaat.

Glasvliesbehang is vergevingsgezind, maar een goede voorbereiding van de ondergrond kan een groot verschil maken in hoe tevreden je zult zijn met het eindresultaat.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven