Is renovlies hetzelfde als glasvlies? Uitleg over de verschillende soorten.

Is renovlies hetzelfde als glasvlies?

Is renovlies hetzelfde als glasvlies? We geven uitleg over de twee grootste verschillen tussen deze behangsoorten.

Renovlies (renovatievlies) en glasvlies zijn niet hetzelfde, hoewel ze in praktijk vaak met elkaar verward worden vanwege hun vergelijkbare gebruik en eigenschappen.

Hier zijn enkele kernverschillen tussen de twee:

Renovlies

  • Materiaal: Renovliesbehang is gemaakt van glasvezelvrije synthetische vezels, meestal een combinatie van polyester en cellulose. Dit materiaal is speciaal ontworpen om een gladde afwerking te bieden die ideaal is voor het overschilderen.
  • Doel: Het is ontworpen om een strakke en gladde afwerking te geven, waardoor het ideaal is voor het bedekken van kleine oneffenheden in de muur. Het is ook zeer effectief in het voorkomen van scheurvorming in nieuw stucwerk.
  • Gebruik: Renovlies is bijzonder populair in nieuwbouwwoningen of bij renovatieprojecten waar een gladde afwerking gewenst is. Het is overschilderbaar en kan helpen om een bijna naadloze afwerking te creëren.

Glasvlies

  • Materiaal: Glasvliesbehang is gemaakt van glasvezels. Deze vezels zijn zeer fijn en worden samengebonden tot een vliesmateriaal, wat het behang zijn sterkte geeft.
  • Doel: Glasvliesbehang is ontworpen om duurzaamheid en sterkte te bieden. Het is zeer geschikt voor ruimtes waar de muren extra bescherming nodig hebben tegen stoten of krassen. Voor oneffen muren plak je 150 gram renovlies.
  • Gebruik: Glasvliesbehang wordt vaak gebruikt in zowel commerciële als residentiële settings, en is ook populair in vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers vanwege zijn vochtbestendige eigenschappen.

Lees ook: Welke dikte Glasvliesbehang?

Beide soorten behang zijn dus ontworpen met iets andere doelen voor ogen, hoewel ze allebei kunnen worden gebruikt om muren te verstevigen en een glad oppervlak te creëren dat klaar is voor schilderwerk.

De keuze tussen de twee hangt af van de specifieke eisen van het project en de gewenste eigenschappen van het behang.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven