Een gladde muur voorbereid op het aanbrengen van glasvliesbehang.

Hoe Glad Moet een Muur Zijn voor Glasvliesbehang?

Glasvliesbehang staat bekend om zijn gladde afwerking en wordt vaak gebruikt om muren een strak en egaal uiterlijk te geven. Maar hoe glad moet een muur eigenlijk zijn voordat je glasvliesbehang aanbrengt?

Laten we eens kijken naar de vereisten voor de ondergrond voordat je glasvliesbehang gaat installeren. Heb je hulp nodig met het aanbrengen? Vraag een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Voorbereiding van de Ondergrond

Voordat je begint met het aanbrengen van glasvliesbehang, is het essentieel om de muur goed voor te bereiden.

Hier zijn enkele stappen die je moet volgen om ervoor te zorgen dat de muur glad genoeg is voor het behang:

  1. Reparatie van Oneffenheden: Controleer de muur op grote scheuren, gaten of andere oneffenheden. Deze moeten worden gerepareerd met een geschikt vulmiddel voordat je het behang aanbrengt.
  2. Egalisatie van het Oppervlak: Voel met je handen over de muur om te controleren op ruwe plekken of bulten. Gebruik schuurpapier of een plamuurmes om eventuele onregelmatigheden glad te maken.
  3. Schoonmaken van de Muur: Zorg ervoor dat de muur droog, schoon en vrij van vet en vuil is. Reinig de muur grondig voordat je het behang aanbrengt om een goede hechting te garanderen.
  4. Verwijderen van Losse Verf: Als er loszittende verf op de muur zit, moet deze worden verwijderd om een glad oppervlak met renovlies te creëren. Schraap of schuur de losse verf weg voordat je verder gaat met de installatie van het behang.

Lees ook: Wat is verschil tussen Glasvliesbehang en glasvezelbehang?

Het Belang van een Gladde Ondergrond

Een gladde ondergrond is essentieel voor het aanbrengen van glasvliesbehang.

Een gladde muur zorgt voor een betere hechting van het behang en voorkomt dat oneffenheden zichtbaar worden door het behang heen.

Hierdoor krijg je een mooi en strak eindresultaat dat jarenlang meegaat.

Egale ondergrond voor glasvliesbehang

Voordat je glasvliesbehang gaat installeren, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de muur glad genoeg is voor het behang.

Door de muur goed voor te bereiden en te zorgen voor een glad oppervlak, kun je optimaal profiteren van de voordelen van glasvliesbehang en een prachtige afwerking van je muren realiseren.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven