Wat is verschil tussen Glasvliesbehang en glasvezelbehang?

Wat is verschil tussen Glasvliesbehang en glasvezelbehang?

Wat is verschil tussen Glasvliesbehang en glasvezelbehang? Een uitleg over de verschillende soorten behang voor wanden.

Glasvliesbehang en glasvezelbehang zijn beide populaire keuzes voor wandbekleding, vooral vanwege hun duurzaamheid en het vermogen om scheuren in muren te bedekken.

Ze lijken misschien vergelijkbaar, maar er zijn enkele belangrijke verschillen:

 1. Materiaal:
  • Glasvliesbehang is gemaakt van fijne glasvezels die samengebonden zijn tot een zeer fijn en glad vlies. Het bevat geen patronen en heeft een gladde afwerking.
  • Glasvezelbehang is gemaakt van geweven glasvezels die een bepaalde structuur of patroon vormen, zoals een visgraatmotief of een ruit. Dit type behang is dikker en heeft een textuur.
 2. Uiterlijk:
  • Glasvlies behang heeft een uniform, glad oppervlak zonder zichtbare textuur en is meestal beter overschilderbaar.
  • Glasvezel behang biedt een scala aan texturen en patronen, wat het een decoratieve keuze maakt die ook zonder overschilderen gebruikt kan worden.
 3. Toepassing:
  • Glasvliesbehang is vooral bekend om zijn verstevigende eigenschappen en wordt vaak gebruikt om scheuren en kleine onvolkomenheden in muren te maskeren. Het is gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen.
  • Glasvezelbehang is zeer sterk en duurzaam, ideaal voor ruimtes die veel te verduren hebben zoals keukens, badkamers en openbare ruimtes. Het is ook goed bestand tegen vocht en schimmel.
 4. Gebruiksgemak:
  • Glasvliesbehang is over het algemeen gemakkelijker te hanteren tijdens het aanbrengen omdat het lichter en minder stug is.
  • Glasvezelbehang kan moeilijker te snijden en aan te brengen zijn vanwege de dikke, geweven structuur.

Lees ook: Is vliesbehang glad?

Wat kost glasvliesbehang en glasvezelbehang?

Beide typen behang zijn een goede keuze als je op zoek bent naar een duurzame en praktische oplossing voor wandbekleding, maar het juiste type hangt af van je specifieke behoeften en esthetische voorkeur.

De kosten voor glasvliesbehang en glasvezelbehang liggen gemiddeld rondt de 14 euro per vierkante meter. Dit is inclusief het sauzen van de wanden.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven