Waarom laat vliesbehang los? Dit zijn de voornaamste redenen.

Waarom laat vliesbehang los?

Waarom laat vliesbehang los? Er zijn zes redenen waarom behang kan loslaten van de muur. Ontdek ze allemaal.

Glasvliesbehang kan om verschillende redenen loslaten van de muur. Het identificeren van de oorzaak is essentieel om herhaling in de toekomst te voorkomen.

Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen waarom glasvliesbehang kan loslaten:

  1. Onvoldoende voorbereiding van de ondergrond: Een van de belangrijkste redenen voor behang dat loslaat, is een slecht voorbereide ondergrond. Als de muur niet goed schoon, droog en glad is, kan de lijm niet goed hechten. Oude verfresten, stof, vet of andere verontreinigingen kan ook de hechting met renovlies beïnvloeden.
  2. Gebruik van de verkeerde lijm: Niet elke lijm is geschikt voor elk type behang. Glasvliesbehang vereist een specifieke lijm die sterk genoeg is om het zware gewicht van het behang te ondersteunen. Het gebruik van een ongeschikte of inferieure kwaliteit lijm kan leiden tot het loslaten van het behang.
  3. Vochtproblemen: Als er vocht achter het behang komt, kan dit de scanbehang lijm aantasten waardoor het behang loslaat. Vochtproblemen kunnen ontstaan door lekkages, condensatie of onvoldoende ventilatie in de ruimte.
  4. Temperatuur- en vochtigheidsschommelingen: Extreme of snelle veranderingen in temperatuur en vochtigheid kunnen ervoor zorgen dat het behang krimpt of uitzet, wat kan resulteren in het loslaten van de randen of hoeken.
  5. Onjuist aanbrengen van het behang: Als het behang niet zorgvuldig en correct is aangebracht, bijvoorbeeld als er luchtbellen onder zijn gebleven of als de randen niet goed zijn gladgestreken, kan het later loslaten. Ook het niet toepassen van voldoende lijm op de randen kan leiden tot problemen.
  6. Veroudering van het behang: Net als veel andere materialen kan behang na verloop van tijd verslechteren. De lijm kan uitdrogen en zijn kleefkracht verliezen, vooral in omgevingen met veel direct zonlicht of andere slijtageomstandigheden.

Lees ook: Is voorstrijk nodig bij glasvliesbehang?

Wat te doen tegen loslatend vliesbehang?

Om loslatend glasvliesbehang te voorkomen, is het essentieel om de juiste voorbereidingen te treffen en hoogwaardige materialen te gebruiken.

Regelmatige inspecties en onderhoud kunnen ook helpen om problemen vroegtijdig te identificeren en aan te pakken.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven