Glasvliesbehang nadelen uitgebeeld in een foto.

Glasvliesbehang nadelen

We geven uitleg over alle glasvliesbehang nadelen. Dit zijn 6 punten die glasvlies niet ideaal maken als behang.

Glasvliesbehang biedt veel voordelen zoals duurzaamheid en het vermogen om muren te versterken, maar er zijn ook enkele nadelen die je zou kunnen overwegen:

  1. Kosten: Glasvliesbehang is vaak duurder dan andere soorten behang, zoals traditioneel papierbehang of eenvoudiger vliesbehang. Dit kan een overweging zijn, vooral als je een groot oppervlak moet bedekken. Wanneer je oud behang op de muren hebt dan moet je deze eerst verwijderen. Tips lees je op glasvezelbehang verwijderen.
  2. Installatie: Hoewel de installatie van glasvliesbehang niet extreem moeilijk is, kan het lastiger zijn dan bij andere behangsoorten vanwege de dikte en stijfheid van het materiaal. Dit kan het snijden en nauwkeurig passen moeilijker maken, wat extra tijd en vaardigheid vereist.
  3. Flexibiliteit: Glasvliesbehang is minder flexibel dan bijvoorbeeld renovlies. Dit kan problemen opleveren bij het aanbrengen op muren met veel hoeken en rondingen.
  4. Beperkte ontwerpen: In tegenstelling tot andere behangsoorten zoals vinyl of gedrukt behang, biedt glasvliesbehang meestal geen patronen of kleuren. Het moet na het aanbrengen worden geschilderd, wat een extra stap in het decoratieproces betekent.
  5. Verfvereisten: Omdat glasvliesbehang moet worden geschilderd, ben je beperkt in de keuze van afwerkingen. Het schilderen vereist ook extra tijd en middelen. Bovendien kan het behang meerdere lagen verf nodig hebben om een gelijkmatige dekking te bereiken.
  6. Textuur: Hoewel sommige mensen de textuur van glasvliesbehang waarderen, kan het voor anderen een nadeel zijn. Het oppervlak kan ruwer zijn dan andere behangsoorten, wat niet altijd gewenst is, afhankelijk van de esthetische voorkeuren.

Lees ook: Waarom laat vliesbehang los?

Wat is het grootste nadeel van glasvliesbehang?

Deze nadelen wegen niet altijd op tegen de voordelen, maar het is belangrijk om ze in overweging te nemen bij het maken van je keuze, zeker als je specifieke eisen hebt wat betreft uitstraling en gebruiksgemak.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven