Wat is beter glasvliesbehang of vliesbehang? Zie het verschil in resultaat.

Wat is beter glasvliesbehang of vliesbehang?

Wat is beter glasvliesbehang of vliesbehang? We nemen de voor- en nadelen van beide behangsoorten met je door.

De keuze tussen glasvliesbehang en vliesbehang hangt sterk af van je specifieke behoeften en de toepassing waarvoor je het behang wilt gebruiken.

Hier is een vergelijking van beide soorten behang op basis van verschillende aspecten:

1. Materiaalsamenstelling

  • Glasvliesbehang wordt gemaakt van glasvezels die aan elkaar geweven zijn en biedt een zeer sterke en duurzame optie die goed geschikt is voor ruimtes waar veel eisen aan de wandafwerking worden gesteld, zoals in vochtige ruimtes of ruimtes met veel verkeer.
  • Vliesbehang is gemaakt van een combinatie van cellulose en textielvezels, wat het makkelijker te hanteren maakt dan glasvlies. Het is licht en sterk, en ideaal voor de meeste woonomgevingen.

2. Toepassing en Gebruiksgemak

  • Glasvliesbehang is vanwege zijn stevigheid en structuur vaak moeilijker te snijden en aan te brengen dan vliesbehang, maar het is uitermate geschikt voor het bedekken van oneffenheden en scheuren in muren.
  • Vliesbehang is zeer gebruiksvriendelijk, vooral voor doe-het-zelvers. Het is eenvoudig aan te brengen omdat de lijm rechtstreeks op de muur wordt gesmeerd en niet op het behang zelf.

3. Duurzaamheid en Onderhoud

  • Glasvliesbehang is extreem duurzaam en vaak beter bestand tegen vocht en schimmel, waardoor het een uitstekende keuze is voor badkamers en keukens.
  • Vliesbehang is ook duurzaam, maar minder bestand tegen vocht dan glasvlies. Het is echter nog steeds een solide keuze voor de meeste andere ruimtes in het huis.

Met beide behangsoorten kun je gipsplaten strak afwerken.

4. Esthetiek en Afwerking

  • Glasvliesbehang kan een meer industriële uitstraling hebben vanwege de textuur en het materiaal, hoewel het kan worden geschilderd om in elk interieur te passen.
  • Vliesbehang komt in een veel grotere verscheidenheid aan ontwerpen en afwerkingen, waaronder patronen en kleuren, wat meer flexibiliteit biedt in interieurontwerp.

5. Kosten

  • Glasvliesbehang kan duurder zijn dan vliesbehang vanwege de materiaaleigenschappen en de duurzaamheid.
  • Vliesbehang is vaak voordeliger en biedt een goede balans tussen kosten, duurzaamheid en esthetische opties.

Extra informatie: Glasvliesbehang nadelen: 6 Mindere Eigenschappen

Wat is beter mijn muren: glasvliesbehang of vliesbehang?

Als je een behang zoekt dat uitzonderlijk duurzaam is en goed kan presteren in vochtige of drukbezochte ruimtes, dan is glasvliesbehang een uitstekende keuze.

Als je echter op zoek bent naar gemak bij het aanbrengen, veelzijdigheid in ontwerp en een vriendelijker prijskaartje, dan is vliesbehang waarschijnlijk een betere optie.

Beide soorten behang bieden unieke voordelen, dus de uiteindelijke keuze hangt af van de specifieke eisen van je project en je persoonlijke voorkeuren.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven